KOVÁCS PÁL, DR. (MSZP)

Full text search

KOVÁCS PÁL, DR. (MSZP)
KOVÁCS PÁL, DR. (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr, hogy még ad időt a kérdés elmondására.
Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Elég nagy port kavart a magyar közvéleményben az a bejelentés, amely a Magyar Demokrata Fórum múlt heti választmányi ülésén hangzott el, és amelynek tartalma az, hogy az önkormányzatok 52 milliárd forintot utalnak vissza az állami költségvetésbe (Tirts Tamás: Nem igaz!) a szociális támogatásokra szánt pénzekből.
Már most sokkal többet tudunk, hiszen tegnap megjelent a Népjóléti Minisztérium cáfolata, és ezeket elég bőven tárgyalja a mai sajtó. Többet tudunk tehát, mint amikor mi a kérdéseinket megfogalmaztuk. Hogy mégsem vonjuk vissza a kérdéseinket, annak az az oka, hogy nem akárhol hangzott el ez a bejelentés, és nem akárkitől ered, hanem minisztériumi tisztviselőtől, aki valamilyen okból megjelent ezen a politikai vagy pártrendezvényen.
A másik része a dolognak az, hogy ez a bejelentés, ez a hír alkalmas arra, hogy bizalmatlanságot keltsen az önkormányzatokkal szemben, különösen azok körében, akik szociális ellátásra szorulnak, és ilyenek rengetegen vannak. Az a hír ugyanis, hogy egyáltalán ilyen nagy összeget – amiről tudjuk, hogy nem is kaptak ennyit az önkormányzatok ilyen célra – visszajuttattak volna, az nem esik éppen jól azoknak, akik ma szociális segélyre vagy a szociális ellátás más formájára várnak.
Sokféle adat terjeng, a mai lapokban különösen. Ezek között van olyan, amely tízmillióról, van olyan, amely 270 millióról szól. A tévedés lehetősége természetesen fennáll, de azért ezek között és az 52 milliárd között igen nagy különbség van.
Mindezek alapján arra kérem az államtitkár urat, hogy ne az írásban beadott kérdéseinket tekintse most már igazából kérdésnek, hanem itt – mint a tárca egyik vezetője – cáfolja ezt az állítást, legyen meg a cáfolatnak is a megfelelő súlya, és mondja el nekünk, hogy valójában mennyi is az a pénz, amelyet az önkormányzatok visszautaltak, milyen eredetű – pályázati, céltámogatási stb. –, tehát végül is az első kérdésünkre kérném a válaszát, a többire nem, hiszen azoknak nagy része már elévült.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit