VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)

Full text search

VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)
VASTAGH PÁL, DR. (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Azért önhöz címezem a kérdésemet – bár a tárca látszólag távol esik ezektől a kérdésektől –, mert tudomásom szerint a Kormányon belül kialakult munkamegosztás értelmében a kárpótlás egésze fölött ön viseltetik felelősséggel. Ez indokolja tehát, hogy önhöz forduljak kérdésemmel.
Két nagyon rövid kérdésem van. Az egyik a kárpótlási törvény azon rendelkezésével kapcsolatos, miszerint a bejelentett kárpótlási igényeket a kárpótlási hivatalok összesítik, és megküldik az érintett szövetkezeteknek, majd ezt követően kerül sor a különböző földterületek kijelölésére. Ehhez kapcsolódik a kérdésem – a gyakorlat tapasztalatai kérdeztetik velem –, hogy bár a törvény nem írja elő, hogy a kárpótlási hivatalok bármilyen ellenőrzést végezzenek a beérkezett igények megalapozottsága tekintetében, a józan ész nem azt diktálná-e, hogy ne kerüljenek kijelölésre olyan földterületek, amelyek később esetleg nem kerülnek igénybevételre és nem kerülnek árverésre. Nem jelent-e ez problémát a gazdálkodás egésze szempontjából?
A második kérdésem a szövetkezeti átmeneti törvény azon rendelkezéséhez kapcsolódik – hasonlóképpen gyakorlati tapasztalatok alapján kérdezem öntől –, hogy az a gyakorlat, miszerint a törvény rendelkezése alapján létrehozott egyeztető fórumok nem kapják meg azt a listát, amely a részletes igényeket, illetőleg az igénylők személyét tartalmazza. Vajon ez elősegíti-e az érdemi egyeztetést ezekben az igen kínos, sokszor nehezen eldönthető kérdésekben, amelyek sok település békéjét zavarják az eddigi tapasztalatok szerint. Köszönöm. (Gyér taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit