PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)
PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy gondolom, hogy ezzel a javaslattal, amelyet önök megkaptak, egy mulasztást tudunk pótolni, amennyiben sürgősséggel elfogadja a Parlament és megtárgyalja ezt a törvényjavaslatot.
Arról van szó, hogy amikor elfogadtuk az említett törvényt, akkor nem számoltunk azzal, hogy az előnyugdíj intézményénél vegyük figyelembe a korkedvezményes körben szerzett évek jogosultságát is. Az én indítványom arra irányul, hogy ez mielőbb kerüljön sorra, és amennyiben ez megtörténik, akkor egyrészt több tucat ilyen igényt most már el tudnak bírálni azok, akik erre illetékesek, másrészt pedig elsősorban a válságágazatokban, úgy mint kohászatban, bányászatban, ahol legtöbben ebben a munkakörben, illetve ezekben a szakmákban vannak, lehetőségük van a korkedvezményre jogosult éveket beszámíttatni, illetve igénybe venni az előnyugdíj intézményénél is.
Erre való tekintettel, mivel ez már napi probléma, kérem képviselőtársaimat, fogadják el a törvényjavaslatomat, és azt sürgősséggel terjesztessék a Ház elé. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit