KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF)

Full text search

KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF)
KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Azért kértem szót, mert Keleti György képviselőtársam név szerint is említett, illetve a bizottságunkat is említette, és ez az utóbbi fontosabb számomra.
Arról van szó, hogy a jelenlegi törvényjavaslat a szociális ellátások egy körében javasol más rendszert, mint a jelenleg fennálló.
(12.00)
Az előző, hosszabb hozzászólásomban elmondtam ennek indokait.
Nagyon sok olyan kör van, amihez valóban hozzá kellene nyúlni, de erre most, ebben a törvényjavaslatban nem kerülhetett sor az ismert anyagi helyzet miatt, és azért, mert például a sorkatonák és a hozzátartozóik támogatása nem is biztos, hogy a szociális támogatás rendszeréből fedezendő a jelenleginél nagyobb mértékben, hanem például a Honvédelmi Minisztérium kiadásai között kellene, hogy megjelenjen. Ugyanis, ha a Honvédelmi Minisztérium szükségét látja, hogy egy civil állampolgárból katonát csináljon, akkor ennek az anyagi terheit is viselje – legalábbis részben.
Miután ez a kérdés valóban ilyen bonyolult, és a módosító indítványt az utolsó előtti pillanatban kaptuk meg, tegnap estére került bizottsági tárgyalásra az asztalra, úgy döntöttünk, hogy nem elutasítjuk, hanem nem foglalunk állást, mert a jelen törvény hatálya erre nem terjed ki. Később mód lesz rá, hogy akár a honvédelmi bizottsággal együtt ezt megtárgyaljuk, semmi akadályát nem látjuk annak, hogy ezt támogassuk. A szándékkal egyetértünk, csak az óra és a perc volt erre alkalmatlan, és az sem biztos, hogy az elutasítás oka az, hogy ellenzéki képviselőként terjesztette elő képviselőtársam, mert
1. nem utasítottuk el,
2. mint hallottuk: az ellenzéki indítványok egyharmadát támogattuk.
Meg kell mondjam, hogy a kormánypárti koalíciós indítványokat kevesebb, kisebb arányban támogattuk, mint az ellenzékieket. Azt hiszem, nem kell külön bizonygatnom: nem ez volt az ok, hanem a késői beadás, és a kérdés bonyolultságára tekintettel, azért, hogy ma a Parlament megkezdhesse a vitát, már egyszerűen nem volt mód ennek a részletes megvitatására, de nem zárkózunk el attól, hogy ezt a jövőben megtegyük. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit