KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ)

Full text search

KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ)
KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Nem ennek a vitának a tárgya, és már el is mondtuk azt hiszem a költségvetési vita során, hogy az önkormányzatok normatív támogatása és annak kiegészítése lehetséges vagy nem. Azt most ön is elmondta, hogy ez a szociális normatíva, amit az önkormányzatoknak biztosítanak, ez a szükséges költségeknek csak a 73 százalékát fedezi. A 73 százalékát, ezt mondta. (Dr. Pusztai Erzsébet: Nem. 73 százalékkal magasabb!) A tavalyinál 73 százalékkal magasabb, de a normatíva nem fedezi azokat a kiadásokat, amikkel a munkanélkülieket és a szociális segélyekre szorulókat valóban el lehet látni. Nem fedezi, egyetlenegy önkormányzati normatíva nem fedezi a teljes költségeit annak, amilyen feladatot az önkormányzatnak el kell látnia. A szociális normatíva sem.
Két olyan normatíva van, amit leutalnak az önkormányzatoknak, az egyik a gyermeknevelési támogatás, a másik a hajléktalan munkanélküliek jövedelempótló támogatása. A többi nem. Az önkormányzatok nem kapnak vissza a személyi jövedelemadóból sem annyit, mint amennyit tavaly. Kérdezem én, miből fogják előteremteni azokat a pótlólagos pénzeket, amikkel ezeket a feladatokat tényleg el tudják látni. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit