KOVÁCS LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ, DR. (MDF)
KOVÁCS LÁSZLÓ, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Talán csak kétperces reagálást szeretnék, két percben szeretnék reagálni Kóródi Mária felszólalására. Nem kívántam hozzászólni a vitához.
Döbbenetes volt számomra, ahogy Kis Gyula elnök úr és Kóródi Mária felszólalása követte egymást, és jellemezte az egész helyzetünket. Én minden törvény vitájánál remélem, figyelem, hogy sikerül-e nagyjából szakmai érvek alapján egyeztetni vagy megvitatni a különböző véleményeket. Kis Gyula azt mondta, idézte egy újságból, hogy milyen szerencsés ez az ország, hogy a különböző politikusok – most nem mondok pártokat – kihasználják-e a szociális demagógiát, vagy nem, és megnyugtatóan olvasta, illetve remélte, hogy sikerül elkerülnie ezt a veszélyt.
Nagyon röviden csak azt szeretném mondani, hogy ilyen drámát Antigoné óta én nem olvastam, mint amit most hallottam. Először is: én ismerek olyan önkormányzatokat, ahol biztos, hogy nemcsak a minimumot tudják megadni, és erre bizonyítékokat tudok felhozni. A másik: nem igaz az, hogy ezekre a minimális szinten megállapított ellátásokra nem nyújt fedezetet a költségvetés. Harmadszor: tragikus az, hogy még mindig ott tartunk, hogy ha valaki eltemeti a saját édesanyját, akkor azt mondja, hogy átvállalt egy felelősséget az államtól.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit