EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ)

Full text search

EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ)
EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Idestova egy hónapja, egy hét híján egy hónapja annak, hogy Suha György, a rendőrség szóvivője A Hét című televízióműsorban azt állította, hogy az 1992. október 23-i eseményről készült Esti Egyenleg-felvételek valójában nem is készülhettek az esemény helyszínén az esemény időpontjában, mivel a felvételeken szereplő személyek a szóban forgó időpontban a rendőrség őrizetében voltak. (Közbeszólás: Helyes!)
Szeretném nagyon világosan leszögezni, hogy két televíziós műsor közötti vita nem tartozik a Parlament hatáskörébe. Az a kérdés azonban, hogy egy kormányzati szóvivő, a kormányzatnak egy képviselője egy ilyen tv-műsorban igazat mond-e, az igazságról tájékozatja-e a közvéleményt vagy pedig sem, úgy vélem, egy olyan kérdés, amely a Parlament érdeklődésére számot tarthat.
Ezért kérem államtitkár úr szíves tájékoztatását, hogy igazat állított-e a szóvivő, és ha nem, vajon mi volt ennek a következménye. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit