MÓZES MIHÁLY, DR. (független)

Full text search

MÓZES MIHÁLY, DR. (független)
MÓZES MIHÁLY, DR. (független) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azért kérek 2 percet, mert úgy gondolom, hogy a demokratikus magyar Parlament eddigi történetében példátlan ügyről van szó. Ezt az ügyet - egy lakáscsereügy és egy foglalóba adott gépkocsinak az ügye - a Hajdú-Bihar megyei főügyész egyszer már felterjesztette a legfőbb ügyészhez, és az február 4-i döntésében bűncselekményre utaló nyomok hiánya miatt az ügyészi nyomozóhivatallal az eljárást megszüntettette. Ezek után két-három olyan dolog történt, amire fel szeretném hívni a figyelmet.
Az egyik az, hogy mentelmi jogom felfüggesztése nélkül nyomozást folytattak ellenem, és a Jetta-ellopási ügy helyett egyszerre négy ügy keletkezett, és az égvilágon mindenbe belekötöttek, például olyanba is, hogy egy gmk-n keresztül hozattam be az ellopott gépkocsim helyett Svájcból egy autót, a vámot és a gépkocsi vételárát kifizettem, a lakásom árát kifizettem, én egyszerűen nem értem, hogy miről van itt szó. Biztos, hogy szélsőséges körök állnak a háttérben. Még tavaly júliusban eljuttattak hozzám egy magnószalagot, amelyen bejelentették, hogy erkölcsi és anyagi megsemmisítésemre törekednek.
Még egy nagyon érdekes dolog: eljutott hozzám az a hír, ami egyszerűen megdöbbent, és én magam sem akarom hinni: a megyei főügyész ellenem vizsgálatra kérte fel a Nemzetbiztonsági Hivatalt, és az 26 oldalas jelentést juttatott el - az információ szerint - rólam, ami igazán csinos kis teljesítmény.
Ezek után szerettem volna mentelmi bizottság előtt ezeket a pontokat kifejteni. Erre nem kaptam módot, tudniillik a múlt héten külföldön voltam, a mentelmi bizottság elnökének jelezték, hogy szeretném elmondani az érveimet, a bizottság azonban sürgősen határozott, és nemcsak hogy határozott, de egy egészen meglepő megoldást alkalmazott: beleírta ebbe a határozatba azt, ami a sajtóban is megjelent, hogy az említett cselekményeket elkövettem vagy elkövethettem. Visszautasítom, és csak annyit tudok mondani, hölgyeim és uraim, hogy nem Oxfordban végzett az a jogász, aki ezt a művet elkövette. (Bethlen István tapsol.)
Azt kérem, hogy döntsék el, kívánnak-e precedenst szolgáltatni arra, hogy bárki ellen bármely ügyben bármikor nyomozást folytathassanak, és hogy politikai csoportok befolyásolhassák az ügyészséget, és a mentelmi bizottság az önök meghallgatása nélkül döntsön. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit