G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP)

Full text search

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP)
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Még a napirend előtti kérdéseknél kértem ügyrendben szót. Sajnos, nem kaptam meg. Azért nem állok el tőle, mert a jegyzőkönyv számára és a nyilvánosság számára szeretném rögzíteni és tiltakozásomnak egyidejűleg helyt adni, hogy a Házszabály újabb megsértése történt, amikor egy képviselő szólásra jelentkezett. A Házszabály szerint, ha az elnök úr nem adja meg a szót, akkor megtagadja a szót, ezt követően a képviselő a Házhoz fordulhat.
Jelen esetben az elnök úr be sem jelentette, hogy volt olyan, aki szólásra jelentkezett, csupán lezárta a vitát. Kérem a továbbiakban is, hogy a Házszabályhoz próbáljunk alkalmazkodni, és amennyiben úgy gondolja az elnök úr, hogy a Független Kisgazdapárt részéről szólni kívánó képviselőnek nem adja meg a szót, tagadja meg. Ugyanis, ha a 36-októl — az MDF-párti Kisgazdáktól — szót adott Bejczy képviselő úrnak, aki kifejtette az MDF-hez közel álló véleményt, akkor ragaszkodunk hozzá, hogy a Független Kisgazdapárt mögött álló 60000-es (Derültség.) kisgazdatagság véleményét elmondhassa egy olyan képviselő, aki szólásra jelentkezett, legitim képviselőként a Parlamentbe jutott, a Házszabály rendelkezései szerint szeretne szólni. Ha pedig ez nincs, nem tudok másra gondolni, elnök úr, mint a Független Kisgazdapárt tudatos elhallgattatására, és csak az önöknek tetsző, úgynevezett Kisgazda-képviselőnek történő szóadásra. (Zaj és mozgás.)
Ügyrendi javaslatom tehát az, hogy az elnök úr a Házszabályt a továbbiakban tartsa be, tagadja meg a szót, amennyiben nem kívánja megadni úgy, ahogy a Házszabály rendelkezik, mert akkor tudja mindenki, hogy volt, aki szót akart kérni, csak nem adta meg az elnök. Köszönöm szépen. (Zaj és közbeszólások.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit