FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF)

Full text search

FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF)
FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Nem akarom soká rabolni az idejüket, csak azért szólaltam fel, mert a múlt héten az új adótáblával kapcsolatosan beadtam egy csatlakozó módosító indítványt, és jeleztem, hogy nem ismerem még pontosan a hatásait, csak remélem, hogy nullszaldós lesz a Kormány javaslatához képest. Tehát nem ró több terhet az adózókra, illetve nem is lépi túl azt a keretet, amit a Kormány szánt bevenni a személyi jövedelemadóból.
Szeretném jelezni, hogy időközben lefuttatták számítógépen a Pénzügyminisztériumban ezt a javaslatot, és találtunk 3 milliárd forintot a költségvetésnek ebből az adótáblából kifolyólag, ami nem azt jelenti, hogy az adózók zsebére, hiszen a kis keresetűek és a középrétegek adóterhelését ez a javaslat — mint már a múltkor is említettem — jelentősen enyhíti.
Az kétségtelen, hogy a közteherviselés elvének eleget tesz, mert valamivel magasabbak lesznek a magasabb fizetésűek adóterhei. Ez a javaslat a 120000 forintos határig nulla kulcsot állapít meg, a 180000 forintos határig — a Kormány javaslatával szemben — nem 20, hanem 15%-ot, és a 25% határát is 300000 forintig emelné fel.
Ezekben a fizetési kategóriákban kétségtelenül mindenképpen az előnyös hatása érvényesül ennek a javaslatnak, és természetesen ez a hatás még a magasabb jövedelemtartományokban is érződik.
Az más kérdés, hogy a Kormány javaslata szerint is a magasabb jövedelműek adókulcsa változik.
Kérem a Pénzügyminisztériumot és képviselőtársaimat, hogy vegyék figyelembe ennek a javaslatnak a kedvező hatásait az adózókra, és azt is, hogy kiküszöböli azt a rendszeridegen javaslatot, amit a Kormány a társadalombiztosítás adóból való levonhatóságával próbált bevezetni. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit