PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)
PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP) Igen. Tisztelt Államtitkár Úr! Én tudom, hogy az előző kérdésemmel összefügg ez a kérdés is, de annyiban különálló is, hogy egy érvényben lévő igazságügyi miniszteri rendelet szerint a munkaviszonyból származó perekben a munkavállalóknak nem kell illetéket fizetni.
Ugyanakkor olyan hírek keringenek — és nem tudom, hogy mennyire megalapozottak ezek a hírek —, hogy a miniszter úr asztalán egy olyan tervezet van, amelyik ezt a helyzetet megszüntetné és a munkaügyi perekben az illetékmentességet eltörölné.
Én úgy hiszem, hogy az előző kérdésemhez ez annyiban is csatlakozik, hogy a kormányzat, illetve az illetékes minisztériumok egy csapásra megoldanák azt a nagyszámú elmaradást a pereket illetően, amelyikről itt tájékoztatást kaptunk, mert hisz a munkavállalók egy jelentős része az illetékmentesség eltörlése által egyszerűen nem lennének abban a helyzetben, hogy munkaügyi perekkel próbáljanak igazságot szerezni vélt vagy jogos sérelmüknek.
Ebből fakadóan én arra szeretném az államtitkár urat kérni, hogy nyugtassa meg mindazokat, akik az ügyben érintettek — vagy bármelyik munkavállaló érintett lehet —, hogy ezt a helyzetet nem kívánják megszüntetni és az illetékmentességet továbbra is fenn kívánják tartani. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit