G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) előterjesztő:

Full text search

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) előterjesztő:
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) előterjesztő: Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! A kérdéssel kapcsolatban az előterjesztésben és a vita során álláspontomat már részletesen ismertettem. Kértük többen is, hogy az ügynek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak, legalább annyit, amennyiért a választásokon küzdöttünk mindannyian. De a megfelelő nyilvánosság ezúttal elmaradt.
A sors úgy akarta, hogy ezen a napon két témában szólalhattam fel. Kora délután a létgondokkal küszködő falvak, a vidék-Magyarország bajairól, segélykérésről szóltam, s igen jókat derült a Ház, különös tekintettel az államtitkár úr kádárista cinizmusára. (Zaj, felzúdulás.)
(19.30)
Most itt állunk egy több százmilliós üzlettel szemben, ahol egyértelmű, hogy a Parlament legkisebb százalékkal bejutott pártja … (Tirts Tamás: Azok a kereszténydemokraták!) …jóval nagyobb ingatlanhoz jutott, és értékesítette azt, mint amennyi a választások alapján vagy taglétszáma alapján is megillette volna. (Általános zaj.)
Kérem önöket, hogy most itt a százmilliók felett is ugyanúgy derüljenek, mint a sanyarú helyzetű falvak sorsán. S e derültség közepette nyomják meg lelkiismeretük szerint a megfelelő gombot.
A benyújtott módosító indítvánnyal kapcsolatosan… (Folyamatos zaj. Az elnök csenget.) …ha figyelnek, akkor elmondom… (Felzúdulás.) …, hogy a lényegen nem változtat a módosítás. Én a magam részéről támogatom, hisz a kérdés elbírálásában az lenne az elsődleges szempont, hogy a vizsgálóbizottság felálljon. Tehát a lényeg az, hogy az üggyel kapcsolatosan a vizsgálat meginduljon. Ezért én a magam részéről támogatom.
Végezetül: tudjuk mindannyian, hogy ez a Ház több mint 60%-ban olyan képviselőkből áll, akiket a FIDESZ agyagba akart döngölni. A mostani szavazással erre a kapcsolatra is fény derül. Köszönöm. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit