SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter:

Full text search

SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter:
SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, Elnök Úr. Ha nincs jelentkező, akkor úgy érzem, hogy reflektálnom kell. Azt hallottuk az előbb, hogy jogszabályellenesen került kifizetésre, illetve került át a 13. havi fizetés előlegezése a kórházakhoz. A költségvetési törvényben erről intézkedés történt, a törvény tudomásom szerint jogszabály - ezt csak pontosításul szeretném mondani.
Mindig óriási felelősséget vállal magára a Kormány, ha a költségvetési törvényhez hozzányúl, mert alkalmat ad arra, hogy újabb módosító indítványok jelenjenek meg már lezárt viták után. Mi vállaltuk ezt a kockázatot, éppen azért, mert racionálisnak ítéltük meg azokat a kívánságokat, amelyek ennek a két hónapos - nem is csúsztatásnak, hanem inkább módosításnak a lehetőségét teremtik meg.
Azt gondolom, hogy teljesen jogos volt sok ellenzéki képviselőtársamnak az a meggondolása, hogy óvta a Kormányt ennek az egészségügyi reformnak a bevezetésétől - nemcsak azért, mert az ellenzéki magatartásból ez következhet, hanem azért, mert nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy alapvető reformokról van szó, ahol nagyon nehéz elég körültekintőnek lenni. Itt csak egy nagyobb hibát lehetne elkövetni: hogyha nem lépnénk.
Ezért lépni kellett, és ha akkor engedünk bármi határidőben - tavaly decemberben-novemberben, amikor ezt hoztuk -, akkor nem lettünk volna kész mindazzal, amivel kész lettünk, nem tudtunk volna olyan széles körű egyeztetést folytatni, mint amilyet folytattunk, és most még egy országos méretű, mintegy egyeztetésre lesz lehetőség, ami elé én az elhangzott bizottsági vélemények ismeretében nagy reményekkel nézek, és tulajdonképpen a hiányzó többi párti hozzászólás is valójában azt a gondolatot érleli bennem, hogy a pártok támogatni fogják ezt a módosító törvényjavaslatot. Köszönöm szépen a szót. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit