PÁL LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PÁL LÁSZLÓ (MSZP)
PÁL LÁSZLÓ (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Tegnap, az általános vitában elmondottam, hogy a dunai vízlépcső kérdéseivel foglalkozó bizottság ülésén hozott határozatnak megfelelően, módosító indítványt nyújtottam be két tartalmi és két formai kérdésben a bősi alávetési nyilatkozattal összefüggésben. Tekintettel arra, hogy a dunai vízlépcső kérdéseivel foglalkozó bizottság legközelebbi ülését csak a hét második felében tartja, a bizottságban nem volt mód ennek a megtárgyalására.
Az önöknek kiosztott anyagokban olvasható, hogy bizonyos ügyrendi gondok merültek fel a módosító indítványommal kapcsolatban, ezért én úgy vélem, helyes lesz az, hogyha kezdeményezni fogom a bizottság felé, hogy bizottsági indítvány formájában terjessze a Parlament elé önálló indítványként azokat a javaslatokat, amelyek a perspektivikus megoldás tárgyalásával függnek össze, illetve a Szigetköz rövid távú sorsának javítására vonatkoznak. Mindkét kérdéskör valahol kapcsolódik az alávetési nyilatkozathoz, de én tudomásul veszem azt a helyzetet, amely az ügyrendi vitában kialakult, és ezért eltekintek attól, hogy önálló módosító indítvány formájában most szavazzunk róla.
A másik két módosító indítványom, amely formai kérdéssel foglalkozik, az ügyrendi bizottság véleménye szerint is kapcsolódik az adott kérdéshez, de szükségessé tenne egy további bizottsági eljárást, és szükségessé tenné, hogy a Parlament további részletes vitát folytasson a kérdésről.
Én ezeket a javaslataimat visszavonom, formainak tekintve, bár a célom az volt a javaslataimmal, hogy rögzítsük az előterjesztésben és a határozatban, hogy a Kormány milyen szerepet játszott az alávetési nyilatkozat kidolgozásában, és milyen szerepe van a további tárgyalások során. Én úgy érzem, hogy ha a Kormány erre nem tart igényt, akkor ettől el lehet tekinteni, tehát ennek a kérdésnek a külön szavazására nem feltétlenül kell hogy sor kerüljön.
Köszönöm szépen, visszavonom ezeket a javaslatokat. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit