DEUTSCH TAMÁS (FIDESZ)

Full text search

DEUTSCH TAMÁS (FIDESZ)
DEUTSCH TAMÁS (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Azt hiszem, igen rövid hozzászólással fogom múlatni az időt; ma már úgyis beszéltem eleget, de hát Kuncze Gábor kérte, hogy még szóljak hozzá… (Közbeszólás: De közben kiment! - Szórványos derültség.)
Egy ügyrendi, illetve egy ügyrendi jellegű javaslatom lenne a FIDESZ-frakció nevében. Az ügyrendi javaslatom az, hogy a benyújtott módosító indítványok hatalmas száma miatt, illetve a ma kézhez vett kétkötetes együttes jelentés áttanulmányozása érdekében arra kérem tisztelettel az elnök urat, hogy ma semmilyen körülmények között se zárja le a - rövid címet mondok - lakástörvény részletes vitáját. Különösen azért ne tegye ezt, amennyiben erre mód és lehetőség van, mert az elmúlt napokban is még olyan, feltételezésünk szerint minden bizonnyal a Kormány álláspontját tükröző kapcsolódó módosító indítványok kerültek benyújtásra, amelyek részletesebb, de legalábbis minimális áttanulmányozására mindenképpen szükség van ahhoz, hogy megfelelő módon lehessen nyilatkozni a lakástörvénynyel kapcsolatban.
A másik, ügyrendi jellegű javaslat inkább egy kérés. Talán szokatlan módon a különböző törvények részletes javaslataihoz képest arra kérnénk tisztelettel a Kormány képviselőjét, miután igen hosszú idő telt el az általános vita megkezdése, illetve lezárása óta, és a bizottsági viták során, úgy tűnik számunkra, a Kormány álláspontja is - és ezt nem megrovóan említem most, hanem természetesnek tekintve - sokat alakult, sokat változott, tehát amennyiben erre mód és lehetőség van, a lakástörvény legfontosabb gócpontjaira kiterjedően röviden összefoglalná a Kormány álláspontját. Ez az összefoglalás az egyes frakciók, de a mi frakciónk szempontjából mindenképpen fontos lenne ahhoz, hogy viszonyulni tudjunk így a benyújtott törvényjavaslathoz képest ahhoz a kormányállásponthoz, amely ma valószínűleg igen nehezen állítható össze a benyújtott módosító indítványok közül azokat kiszemelgetve, amelyeket a Kormány támogat.
Én azt gondolom, az elhalasztott részletes vita arra is módot adhat, hogy egy ilyen rövid, néhány perces hozzászólásban a Kormány a lakástörvény kulcspontjait illetően a most hatályos álláspontját ki tudná fejteni a jövő héten. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit