SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Full text search

SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Magam rendkívül rövid leszek. Én arról a kapcsolódó módosító indítványról szeretnék szólni, amelyről elnök úr is említést tett.
A magyar állampolgárságról szóló törvényjavaslat 8. §-a a magyar állampolgárság megszűnésének egyik esetéről, a lemondásról rendelkezik. A 8. § anyagi és eljárásjogi rendelkezéseket is magában foglal. Az én kapcsolódó módosító indítványom ennek a szakasznak az anyagi jogi rendelkezéseit nem érinti, lényegében eljárásjogi módosítást tesz. Az eredeti törvényjavaslat szövege szerint a lemondás feltételeinek igazolása esetén a belügyminiszter a magyar állampolgárság lemondás címén történő megszűnéséről bizonyítványt ad ki. A kapcsolódó módosító indítványom - amely vélhetően a képviselőtársak előtt van már - ezt akként módosítja, hogy ha az (1) bekezdésben megállapított feltételek fennállnak, a belügyminiszter javaslatot tesz a köztársasági elnöknek a lemondás elfogadására.
Ez a rendelkezés összhangban van a magyar jogrendszerrel. Ennek megfelelően elfogadása esetén a lemondást a köztársasági elnök deklarálja. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit