FILLÓ PÁL (MSZP)

Full text search

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Tisztelt Ház! Igen Tisztelt Miniszter Úr! Folyik a tulajdonreform. A privatizációból csak nagyon korlátozottan, a munkavállalói résztulajdonosi program keretében vagy még úgy sem részesedhetnek azok a munkások, dolgozók, akik az elmúlt évtizedekben nyomott bérekért dolgozva, megteremtették azt az állami és önkormányzati vagyont, amelyet most a privatizációs program keretében magánkézbe adnak.
A munkavállalói résztulajdonosi programról szóló '92. évi XLIV. törvény rögzíti, hogy a Magyarországon bejegyzett részvénytársaság vagy korlátolt felelősségű társaság részvényeit, üzletrészeit a társasággal munkaviszonyban álló személyek mint kedvezményezettek az MRP keretében szerezhetik meg.
A 36/1993. számú kormányrendelettel módosított 28/1991. számú kormányrendelet 3. §-ának (1) bekezdése a hitel igénybevételét csak az állami tulajdonban álló vagyon, vagyonrész értékesítése esetén teszi lehetővé. Ez a hátrányos jogi szabályozás az MRP-biztosította lehetőségekből a közszolgáltatásban és önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél dolgozókat teljes egészében kizárja.
(14.40)
A tulajdonformák egyenlőségének alkotmányos alapelvéből kiindulva két kérdésem van a miniszter úrhoz:
1. Mit kívánnak tenni azért, hogy a munkavállalók és munkavállalók közti különbséget megszüntessék?
2. Mikorra várható, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő vállalatok dolgozói is részt vehessenek a privatizációban? Várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit