KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Csak két nagyon rövid megjegyzést szeretnék tenni. Elnök úr még néhány perccel ezelőtt felvetette, hogy talán a mezőgazdasági bizottság ülése helyeződött át a Parlamentbe. Őszintén mondom, engem tulajdonképpen örömmel tölt el ez a vita. Elég szomorú egyrészt az, hogy korábban nem volt mezőgazdasági bizottság és nem tudtunk súlyának megfelelően foglalkozni a mezőgazdasággal. Másrészt úgy érzem, hogy mindenki hozzáértéssel és a mezőgazdaság iránt érzett aggodalommal szólt ehhez a témához. Az a sajnálatos, hogy korábban ezek az igen fontos témák általában esete 19 és 20 óra körül kerültek napirendre. A vidéki fórumokon azt hiszem, kap mindenki eleget, amikor azt kérdezik tőlünk, hogy mivel foglalkozunk. Nagyon fontosnak tartom valóban az igazságtételt, meg a médiaügyeket is, de a mezőgazdasággal általában úgy vannak az emberek, hogy jön a tavasz és ez mindig reményekkel tölti el őket. Azt hiszem, legalább ilyen reménysugarat adjunk hozzá, hogy legalább a lehetőségeket tudjuk kihasználni.
(12.50)
A másik megjegyzésem csak Kánya Gábor felé szól, aki valóban mindig alapossággal szól hozzá a témákhoz, egyetlen téves számadatot mondott: az élelmiszer-ipari üzemek privatizációjában a termelők minimum 20%-ban vehetnek részt - ő 10%-ot említett. Azt hiszem, ez csak elszólás volt. Így értendő tehát, hogy minimálisan 20%-kal, de ennél nagyobb arányban is.
Éppen a héten tett Raskó államtitkár úr egy nyilatkozatot az élelmiszer-ipari vállalatok privatizációjával kapcsolatban: feltétlenül szükséges némelyiknek a feljavítása, hiszen enélkül szinte lehetetlen, mert szinte működésképtelen, és nyilvánvaló, hogy működésképtelen üzemet senki nem vásárol meg szívesen.
Nagyon örültem annak a megjegyzésnek is, amit Kánya Gábor mondott az üzletrészekkel kapcsolatban, hisz ez is egy nagyon fontos téma, és ezt is nagyon várják az emberek, hogy valóban megnyugtató megoldást találjunk rá.
Most már valóban bízom abban, hogy a délutáni bizottsági ülésen erre is egy kompromisszumos megoldást fogunk találni. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit