ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP)
ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP) Képviselőtársaim! Elnök Úr! Félreértés ne essék, Kis Zoltán képviselőtársammal nekünk nincs sem szakmai, sem elvi vitánk. Ő is elmondott egy megközelítést, jómagam is. A megoldás útja, én azt hiszem, ott várható, hogy a Kárpótlási Hivataloknak a munkáját fel kell gyorsítani, s hadd emlékeztessem a jelenlévőket és másokat is arra, hogy Kupa Mihály pénzügyminiszter úr a költségvetés elfogadása előtt annak idején utalt rá, hogy pénzügyi akadálya nincs a Kárpótlási Hivatal működésének. Tehát ami pénzt kérnek, megkapnak, és megkapnak a jövőben is.
Tehát ilyen vonatkozásban teljes mértékben jogos Kis képviselőtársamnak a felvetése, hogy olyan megyékben, ahol 6 millió aranykorona fölött ígértek földet, 700 aranykorona került ki a mai napig az állampolgárokhoz. Ez több mint szégyen! S nem biztos, hogy ez a hivatal szégyene, mármint a Kárpótlási Hivatalé. Hanem a feltételeket kellett volna megteremtenünk a követelményekhez igazítva.
És ugyanígy valljuk be, ha valamilyen csoda folytán a Kárpótlási Hivatal a holnapi nappal az összes földet kilicitálná, akkor sem oldottunk volna meg semmit, nevezetesen azért, mert a földhivatalnak a jelenlegi keresztmetszete olyan, hogy két-három évbe kerül az, hogy a telekkönyvi átvezetéseket elvégezze. És onnantól ketyeghet majd csak a jelzálogtörvény és működhet a Földhitelintézet. És tessék nekem megmondani: addig mi lesz a paraszttal, mi lesz a mezőgazdasággal, és hogy fogjuk finanszírozni az egészet! Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit