ZSUPOS LAJOS (MDF)

Full text search

ZSUPOS LAJOS (MDF)
ZSUPOS LAJOS (MDF) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csupán néhány mondatban szeretnék reflektálni, mégpedig az előterjesztő által elmondottaknak azon részére, miszerint ez az ígérvény a piacon nem eredményezi azt, hogy felborul az egyensúly, hanem változatlanul, sőt még növekszik a kereslet a kárpótlási jegyek iránt. Ez kétségtelenül egyedi elképzelés, ha azt veszem, hogy a kínálat egyik oldalról az egy változatlan, az egy lehetőség, aminek gyakorlatilag a növelése nem lehetséges, hiszen megvan az áteresztőképessége pont az intézményi rendszeren keresztül azoknak, hogy a malomiparban, a tejiparban stb. ágazatokban miket lehet felkínálni ezért a kárpótlási jegyért.
Ugyanakkor a másik oldalról viszont belenyúlunk keményen, mert a kárpótlási jegy azonos értékű az ígérvénnyel, illetve az ígérvény azonos értékű a kárpótlási jeggyel. Hetek alatt a háromszorosára, négyszeresére emelhetjük a kínálati oldal értékét. Nyilvánvaló, hogy nem lehet megtartani a piacon azt az egyensúlyi állapotot, hanem pillanatok alatt, szinte zuhanásszerűen esik össze a piac és keletkezik az a piaci zavar, amit szerintem semmiképpen nem volna kívánatos elérni. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit