KŐRÖSI IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KŐRÖSI IMRE, DR. (MDF)
KŐRÖSI IMRE, DR. (MDF) Elnök Úr! Ha véletlenül valamit kifelejtettem volna az indoklásból, Zsiros Géza képviselőtársam jól indokolta azt, de szent meggyőződésem, hogy az én igazam is a szakmai igazságot indokolta, szándékai ellenére.
Amit Lakos László képviselőtársam elmondott, nem akarok neki fogadatlan prókátora lenni, de olyan szépen mondta el, hogy én magam is mondhattam volna. (Derültség.) Nyilvánvalóan erről szól a történet.
Ezek az önkormányzatok pontosan a falu érdekében kell, hogy tulajdonukat visszakapják a még meg nem fosztott részüktől.
Az ilyen törvényjavaslat módosítása, ami itt az átmeneti törvényben is van, ha már nagyon-nagyon hozzá akartunk volna nyúlni - de ne ehhez a részhez nyúljunk hozzá -, akkor azt mondhatta volna ki, hogy a kárpótlási törvény végrehajtásáig, amelyre ugyan azt mondjuk, hogy '93. december 31-éig végre lesz hajtva, de egészen bizonyos, hogy még '94-ben is ki fogunk jelölni földterületeket kárpótlásra: tudniillik időközben megszületett egy másik törvényjavaslat is, amely a földrendező és földkiadó bizottságokat mint plusz feladatot hozta a jelenlegi apparátus nyakára.
Kérem, egészen bizonyos, hogy ez a megnövekedett, az 1958-61-ig történő földrendezési munkáknak gyakorlatilag mintegy három és félszerese végrehajthatatlan, annak ellenére, hogy ezzel kapcsolatban vannak kívánalmaink.
Amin inkább a törvényalkotás oldaláról jó lenne gondolkodni, az pontosan Glattfelder Béla javaslata és nem ez a törvényjavaslat volna, hogy végre a szövetkezetek a már kijelölt földterületeken valamilyen úton-módon hozzájussanak ahhoz a kárpótlási jegyhez - akár ígérvény formájában is -, hogy a mezőgazdasági feldolgozó üzemek privatizációjában részt vegyenek.
Egyébként ismétlem, ez a törvény céljaként már 1991 februárjában megfogalmazódott, azóta egy kicsit elment az idő, egy kis hókuszpókusz volt itt a kárpótlással olyan szempontból, hogy hatáskört adtunk oda, ahol munka nincs, ez pedig a Kárpótlási Hivatal, és nem adtunk munkaerőt, mondanám azt, hogy plusz technikát a földhivatalokhoz, amelyek munkája nélkül viszont a Kárpótlási Hivatal csücsül az adatokon, mert képtelen feldolgozni.
Tehát ez viszont már hosszabb távra vetíti elő a földügyi igazgatás teljes összevisszaságát, ebben, gondolom, hogy tavasszal mindenféleképpen rendet kell tenni.
Tehát nagyon szépen köszönöm mindkét képviselőtársamnak, bár Lakos László erősíteni kívánta, Zsiros Géza pedig megcáfolni, de nagyon jól sikerült az én igazamat megerősíteni, mert ez egyébként szakmai igazság. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit