KÁNYA GÁBOR (MDF)

Full text search

KÁNYA GÁBOR (MDF)
KÁNYA GÁBOR (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Választókerületemben az érintett részarány-tulajdonosok már hónapokkal ezelőtt engem azzal engedtek ide, hogy támogassam a témát, az ezzel kapcsolatos parlamenti teendőket. Most mégis azért kell szólnom, mert a jelen pillanatban kialakult helyzet megítélésem szerint nem engedi meg, hogy az általános vitát lezárjuk: mégpedig azért nem, mert a mezőgazdasági bizottság elnöke által tett bejelentés, miszerint nem a mezőgazdasági bizottság által megtárgyalt formában került be 15 196-os szám alatt ide a plénum elé ez a módosító javaslat, amit a kezemben tartok, ez véleményem szerint olyan bizottsági újratárgyalást, egyeztetést kíván, ami mellett nem mehetünk el. Éspedig azért nem, mert ez a módosító javaslat olyan lényeges, a földkiadó bizottságokra vonatkozó változtatásokat tartalmaz, amelyeknek itt, a plenáris ülésen való tárgyalását most nem tudjuk elvégezni. Nincs igazán alapja a hozzászólásoknak. Én magam is szeretnék ehhez véleményt mondani, sőt mi több, változtatásokat tartanék szükségesnek.
Ez tehát az egyik lába a dolognak, amely a mai napon megoldandó.
A másik a költségtérítés, a földkimérések költségtérítésére vonatkozik, ahol több elképzelés is napirenden van, javaslatokban szerepel. Ezeknek az egyeztetése sem történt meg. Ez nem szavazási procedúrát kíván, bár így is el lehet dönteni, hanem olyan előzetes egyeztetést, amely összhangba hozza a költségvetés lehetőségeivel, és elfogadhatóvá teszi az érintett emberek számára is ezeket a javaslatokat.
Ezért a magam részéről azt gondolom, hogy az a kisebb baj, ha most nem hozunk törvényt, nem hozunk döntést, módosítást, hanem erre februárban térünk vissza, és egységes szabályozás keretében ezt időben meg tudjuk tenni. Sérelem azért nem éri az érintetteket, mert a földkiadás folyamatát nem zavarja meg, a költségtérítést erre az időszakra visszamenőlegesen is pontosan és korrekten szabályozni lehet. Ez a fő kérdés, valamint a földkiadó bizottságok hosszabb időre szóló működési rendjét is meg tudjuk állapítani, mert ez nem két hónapos ügy, ez nem rövid távú kérdés, itt még évekig fog tartani – szeretném ezt a véleményemet is elmondani, évekig fog tartani – ennek a problémának a kezelése a mezőgazdaságban a valóságban. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit