ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Ugyancsak bejelentem, hogy a Nyugat-európai Unió Közgyűlése állandó megfigyelői helyet szavazott meg a magyar Országgyűlés delegációja részére.
Bejelentem továbbá, hogy Herczegh Géza alkotmánybíró lemondásával egy alkotmánybírói hely megüresedett. Az alkotmánybíró megválasztására – az Alkotmánybíróság elnökének személyes hozzájárulásával – későbbi időre halasztó döntést hozott a házbizottság, tekintettel arra, hogy a Kormány jelezte: törvényjavaslatot fog előterjeszteni, amelyben alkotmánybírósági javaslat alapján módosítani ajánlja az Alkotmánybíróság tagjainak a számát. Ezért a házbizottság az új alkotmánybíró választására szóló kötelezettségét halasztotta, hogy megvárja a törvényjavaslat előterjesztését, és arra, annak tárgyalásától, illetve határozathozatalától függően térjen vissza.
Döntés törvényjavaslatok és országgyűlési határozati javaslatok sürgős tárgyalásáról
 

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit