ROTT NÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

ROTT NÁNDOR, DR. (FKgP)
ROTT NÁNDOR, DR. (FKgP) Igen tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Katona Tamás, igen tisztelt képviselőtársam megkockáztatta azt a kijelentést, hogy az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága nem törekedett kompromisszumra. Legjobb emlékezetem szerint Katona Tamás a bizottság ülésein nem vett részt. Nem tudom, hogy tanulmányozta-e a bizottság jegyzőkönyveit. Ezt nagyon jól tette volna, mert akkor nyomon követhette volna azt, hogy a környezetvédelmi bizottságban órákon keresztül folytak nagyon komoly elemzések, nagyon komoly viták. Minden oldalról vizsgálta a bizottság a következményeit a különféle akcióknak. Tehát azt, hogy a kompromisszumok lehetőségeit a bizottság nem kereste volna, ezt a kérdést a bizottság akkori elnökeként visszautasítom.
Számos alkalommal a szlovákokkal órákon keresztül tárgyaltunk, a Csehszlovák, illetve a Szlovák Köztársaság parlamenti bizottságának delegációival, volt úgy, hogy éjszakába nyúlóan, és kerestük velük együtt is a kompromisszumnak a lehetőségét. Más kérdés, hogy a legminimálisabb kompromisszum iránt sem mutattak tárgyalópartnereink semmi készséget. De azt, hogy itt bármiféle mulasztást a bizottság – mint testület – elkövetett volna, és nem kereste volna a megoldási lehetőséget, éjszakákon át folyó tárgyalások során is gyakran, ezt kénytelen vagyok a bizottság nevében – az akkori bizottság nevében – és a tagjai nevében is visszautasítani. (Katona Tamás: Én pedig a Kormány nevében!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit