KÁNYA GÁBOR, a Magyar Demokrata Fórum vezérszónoka:

Full text search

KÁNYA GÁBOR, a Magyar Demokrata Fórum vezérszónoka:
KÁNYA GÁBOR, a Magyar Demokrata Fórum vezérszónoka: Köszönöm a szót, Elnök Úr. A Magyar Demokrata Fórum álláspontját röviden szeretném ismertetni ezzel a törvénnyel kapcsolatosan, amely az, hogy a benyújtott bizottsági módosító indítványt támogatjuk. Azonban el kell hozzá mondani, hogy az önkormányzati bizottság által megtárgyalt változat javított ezen az alapjavaslaton. A javítás lényegét Horváth Tivadar képviselőtársam az előbb ismertette.
A magam részéről szeretnék néhány olyan pénzügyi adatot ismertetni, amely a törvényjavaslathoz tartozik. Először is azt, hogy egy külön jogszabály szükséges ahhoz, hogy a földkiadó bizottságok működését részben átvevő földművelésügyi hivatalok működni tudjanak, és a feladatot el tudják látni. Ezt a költségkeretet a költségvetés általános tartaléka terhére lehet képezni. Ez a bizottsági javaslatban már szerepel. Mintegy 10 millió Ft-os nagyságrendről van itt szó. Tehát nem túl nagy ez az összeg. Összehasonlítva a földkiadó bizottságoknak az első fél évre a Kormány által elkülönített 158 millió Ft-os, valamint a második fél évre elkülönített 400 millió Ft-os működési költségével, ezt a költségnagyságot nyugodtan lehet viselni.
Az érintett két tárca – a földművelésügyi és az igazságügyi – is támogatja ezt a javaslatot. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit