SESZTÁK LÁSZLÓ, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Full text search

SESZTÁK LÁSZLÓ, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
SESZTÁK LÁSZLÓ, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tavaly nyáron fogadtuk el és emelkedett törvényerőre a jövedéki szabályozásról szóló törvényjavaslat. Kiderült ennek némi hiányossága, és ezt akarják korrigálni – nagyon helyesen – Tarnóczky Attila és Rudics Róbert képviselőtársaink közösen beterjesztett módosításukkal.
Arról van szó, hogy az úgynevezett mozgó ABC-k, amelyek zömmel kistelepüléseken működnek, az elfogadott törvény alapján nem árusíthatnak úgynevezett élvezeti cikkeket, emiatt a forgalmuk visszaesik, nem rentábilis a működésük. Ez azt jelenti, hogy meg fognak szűnni ezek a mozgó ABC-k, és ez nem jó a lakosság számára sem, mert nem tudja beszerezni azokat az – akár az egészségre káros, akár nem káros – élvezeti cikkeket, amelyekre szüksége van. Ezért tehát a költségvetési bizottság ezt a módosító javaslatot egyhangúlag támogatta.
Elfogadott viszont egy olyan módosító javaslatot is, amelyet a költségvetési bizottság terjesztett be, hogy ezek a mozgó ABC-k ugyanolyan ellenőrzés alá kerüljenek, mint az egyéb üzletek, már csak azért is, mert ezek általában a határ mentén – a déli vagy a keleti határ mentén – mozognak, ahol a visszaélések, a csempészet a legnagyobb mértékűek az országban. Az elfogadott módosító javaslat megoldja azt, hogy megfelelő keretek között a lakosságot el lehessen látni és így mindenki jól járjon.
A költségvetési bizottság egyhangúlag támogatta a Tarnóczky–Rudics-féle törvényjavaslatot és a beterjesztett módosító javaslatot. Kérem, hogy a tisztelt Ház ugyanígy járjon el. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit