SZAUTER RUDOLF előterjesztő:

Full text search

SZAUTER RUDOLF előterjesztő:
SZAUTER RUDOLF előterjesztő: Elnök Úr! Köszönöm a szót. Dragon úr nekem adta át a lehetőséget. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon röviden szeretnék csak szólni, többször elmondtam ezt a gondot, amit ez a törvényjavaslat orvosolni hivatott. Önök is tudják, a kárpótlási törvény végrehajtása során különböző gondok merültek föl, többek között olyan településeken, amelyek nagyváros környékén terülnek el vagy frekventált üdülőövezetekben, vagy olyan helyen, ahol többször vették el ugyanazt a földet.
Nos, szeretném megköszönni a Ház eddigi segítségét is és a bizottságnak is – a mezőgazdasági bizottságnak –, amelyik igazán komoly segítséget nyújtott ahhoz, hogy a törvényben benne levő buktatók, esetleges alkotmányossági problémák kiküszöbölésre kerüljenek.
Annyit szeretnék még mondani, hogy ez a törvény igen sürgős. Folynak a kárpótlások, folynak a licitek, sok helyen már lövésekről is hallottunk, esetleges fenyegetésekről, mert hiszen itt most megindult a harc a tulajdonszerzésért – patak vér természetesen nem folyik.
A törvény lényege az, hogy az állami tartalékföldek egy részét el lehet különíteni oly települések részére, ahol már más megoldás nem segít. Egy bizonyos mértékű kézi vezérlésben – úgy érzem – ezt meg kell tennünk azért, hogy a kárpótlás rendes, normális menetben történhessen. Köszönöm a szíves figyelmüket. (Taps középen.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit