IZSÓ MIHÁLY (FKgP)

Full text search

IZSÓ MIHÁLY (FKgP)
IZSÓ MIHÁLY (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök Úr, és köszönöm a bizalmat. Igen tisztelt Képviselőtársak! Még mindig az idegességtől és megdöbbenéstől remegő gyomorral kell szólnom egy ügyről és helyről, amely helyet úgy jellemeztek eddig, hogy bolsevista fészek, később, hogy emlékműgyalázó város. Azt az emlékművet gyalázták meg, amelyet a lakosság 1993. október 23-án szentelt fel. Voltak, akiknek nem tetszett, hiszen nem volt rajta vörös csillag, hiányzott róla a sarló és kalapács is. Azonban az emlékmű jelképezett egy gyermekét vagy esetleg férjét sirató asszonyt, aki koporsó előtt áll. Ez az emlékmű Dabason lett felállítva, az első, a második világháború és az 56-osok emlékére – hiszen eddig ott ilyen nem volt.
Ismeretlen, hazafiatlan emberek meggyalázták, a jelképes fejfákat, síremlékeket felborogatták. Most az 1994. március 15-re kitűzött nemzetiszín lobogókat – mintegy 100 darabot – hazátlan bitangok letépték, illetve ellopták. Aki ezt tette vagy tették, azoknak bizonyára nem tetszik a mi háromszín, piros-fehér-zöld zászlónk: ez az a zászló, amely a nemzetet jelképezi, ez alatt hullottak el legjobbjaink, ezt a zászlót minden becsületes magyar ember ismeri, nagyra becsüli.
Ismétlem: sehonnai bitang ember vagy emberek ezeket a szent zászlókat letépték, ellopták. Bizonyára ezeknek más színű zászló tetszik; nem tudom, milyen szín, de állítom, e földön minden színű zászló van, és ha az illető választani akar színt, azt könnyen megtalálhatja, azt imádhatja, oda elmehet. Ezek az emberek, ha nem tisztelik a mi szent lobogónkat, amely alatt 1956-ban sok becsületes magyar ember vesztette vérét, sőt később, évtizedekig sokat szenvedtek, vagy akasztófán végezték életüket, azoknak a gazembereknek mi, független kisgazdapárti tagok üzenjük: ne szeressék a magyar kenyeret, a magyar bort, a magyar hazát, hanem takarodjanak e hazából!
Itt 1990-től demokrácia van, ami azt jelenti, hogy minden véleményt lehet hangoztatni – de nemzetiszínű zászlót tépni, gyalázni, lopni tilos. Remélem, hogy Dabas város lakossága kiutálja ezeket a nemzetárulókat maguk közül, hiszen ezek a múltban bizonyára az ő zászlójukat nem tépték volna le, sőt igen súlyosan büntették volna azt. A demokrácia döntése alapján most az önkormányzatban más pártok jutottak szóhoz. Ezt a kisebbségnek is el kell viselnie, becsületes magyarnak illene lenni. Ismétlem: ha a mi szent lobogónk nem tetszik nekik, úgy a világútlevél birtokában bárhova el tudnak menni, és azt vegyék is minél hamarabb igénybe! Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit