EKE KÁROLY, DR. (KDNP)

Full text search

EKE KÁROLY, DR. (KDNP)
EKE KÁROLY, DR. (KDNP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! 1933-ban született meg a hadigondozásról szóló, mindmáig érvényben levő törvény. Abban a periódusban, amikor Magyarország a világgazdasági válságot élte át, és a legnehezebb szakasza volt az ország életének.
Most sem mondhatjuk, hogy a legrózsásabb gazdasági körülmények között vagyunk, de azok, akik kidolgozták ezeket a törvénytervezeteket – és innen is elmondom, hogy köszönet érte személy szerint mindenkinek –, azok mérlegelték az ország gazdasági körülményeit, és ennek ellenére egy nagyon méltányos, nagyon szolíd kárpótlási törvénytervezetet állítottak össze. Tehát nagyon sok embernek a munkája mellett érvelek most. Ez körülbelül 50000 embert érint Magyarországon.
Ami a lényege a dolognak: 1949-től kezdve 1993-ig nem kaptak semmiféle ellátmányt a hadigondozottak, a hadirokkantak, a hadiárvák, a hadiözvegyek, és erre az időszakra jogosultak – úgy érzem – az országnak benyújtani és kárpótlási igénnyel előállni ebben a törvénytervezetben. Ez a törvénytervezet valamit enyhítene azon, amit a Kormány tervezete mint megfosztó törvénytervezet a hadigondozottak esetére bejelentett és tartalmaz.
Azt kérem a tisztelt Háztól, hogy ha már nem sikerült a hadigondozottakról szóló és az érdekképviseletek által kidolgozott és alaposan megvizsgált, körültekintően előkészített törvénytervezetet napirendre tűzni, akkor legalább a hadigondozottak kárpótlásáról szóló törvénytervezetet tűzze napirendre a tisztelt Ház, kérem szépen. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit