CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF)

Full text search

CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF)
CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a bizalmat. Azt hiszem, előterjesztéseim, kérelmeim közül ez az első 100%-os támogatottságú ebben a ciklusban.
Egy technikai kérdésben, de több ezer, talán tízezer embert érintő kérdésben kértem szót. Ezért külön is köszönöm a Ház bizalmát, hogy erről röviden szólhatok.
A lágymányosi híd budai levezetéséről van szó. Annak idején én magam nem örültem, és most sem örülök, hogy a kéthidas megoldás közül, tehát a lágymányosi híd és a Galváni úti kéthidas megoldás közül időben először a lágymányosi híd épül meg. Ma már azonban örülök annak, hogy a munka komoly, állnak a pillérek a Dunában. Tehát bizonyos, hogy a világkiállításra ez a híd nagyban segít nemcsak egész Budapest, nemcsak a mi kerületünk, hanem az egész ország közlekedésének a könnyebbé tételében.
Abban a kérdésben azonban, hogy milyen műszaki megoldással történjen a híd nyomvonalának a budai területen való továbbvezetése, végleges és pontos álláspont még nem alakult ki. Ennek következtében ezt a döntést én magam sem ismerhetem. Ugyanakkor emellett vagy ez idő alatt mégis megkezdődtek azok a földmunkák, amelyek nagyon komoly útépítéssel és egyéb munkálatokkal járnak, mégpedig a Hamzsabégi úti töltés északi oldalán.
Ezzel kapcsolatban csak azt szeretném kijelenteni, hogy én magam olyan műszaki megoldást támogatok – változatlanul –, amely a legkevesebb zajjal, környezetszennyezéssel, rezgéssel, az ott élő emberek életének legkisebb megzavarásával jár. Hangsúlyozom azonban, hogy mindaddig, amíg végleges, legutolsó, egyértelmű döntés a továbbvezetés irányával, variációival kapcsolatban nem született, addig ezeket a munkálatokat az én véleményem szerint nem célszerű folytatni, hiszen megint kész tények következnek, amelyek elé a kerület vagy az érintett körzet lakossága egyszerűen csak oda kényszerül állni.
Ezúton kérem az illetékes tárca, a főváros és az önkormányzat összehangolt döntését az expoirodával együtt, hogy minél gyorsabban, minél egyértelműbben és egy végleges döntés birtokában azok a feszültségek, amelyek a levezetéssel kapcsolatban ott gerjedtek, azok a félelmek és aggodalmak, amelyek ott élnek, minél előbb megszűnjenek, és végre a híd munkálatai – az expóval is összefüggésben – mindnyájunk számára, legalábbis az ott élő lakosság legnagyobb részének a megelégedésére folyhassanak. Még egyszer köszönöm a szót.
Tisztelt elnök úr! Tisztelt Ház! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit