DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Szabó Iván frakcióvezető úr ügyrendi felvetését követően szeretném összefoglalni, hogy a mi értékelésünk szerint mi a helyzet.
Az a helyzet, hogy nem a költségvetési törvényjavaslat tárgyalásának a menetében, a részletes vita lezárása után merült fel egy módosító indítvány - mint ahogy erre Gaál Gyula, korábbi példákat idézve hivatkozott -, hanem már korábban felmerült egy módosító indítvány, s azt a költségvetési bizottság azon módosító indítványok közé utalta, amelyekről a mostani szavazást megelőzően nem kell részletes vitát folytatni. Mint kiderült, ez helytelen döntés volt: a részletes vitát le kellett volna folytatni ahhoz, hogy most szavazni tudjunk erről.
Két megoldás van. Vagy meg kell nyitni a részletes vitát ahhoz, hogy szavazni tudjunk erről a kérdésről, vagy - ha Szekeres Imre javaslatát fogadjuk el, és részletes vita nélkül akar a Ház szavazni erről - fel kell függesztenünk a Házszabályt, tehát akkor ezt az indítványt négyötöddel kell a parlamentnek elfogadni.
Az ügyrendi kérdés tehát a következő: vagy a Házszabály szerint, különösebb vita nélkül megnyitja elnök asszony a részletes vitát ebben a pontban - akkor ez lefolyik, utána lehet szavazni -, vagy ha enélkül akar szavaztatni a kormánytöbbség, akkor négyötöddel fel kell függeszteni a Házszabály érvényesülését. Köszönöm. (Taps a jobb oldalról. - Hangos helyeslés a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit