DR. SZABÓ IVÁN

Full text search

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ügyrendi javaslatom röviden az - amit kénytelen vagyok egy kicsit hosszabban indokolni -, hogy a ma kiosztott 2. kiegészítő ajánlásban, a T/210/268-cal jelzett anyagban a 23/1/1. számú Kertész István, dr. Veres János és dr. Nagy Sándor képviselők által a '94. évi költségvetéshez benyújtott új 74. §-nak a szavazását ma ne lehessen megejteni. Ez az ügyrendi javaslatom.
Indokolásom a következő: egyrészt eléggé abszurdnak látszik, hogy a '94. évi pótköltségvetés pótköltségvetését betesszük a '95-ös költségvetésbe. Ez az éremnek csak a szépségi részéhez tartozik.
A nagyobbik probléma az, hogy ez a módosító indítvány, amelyikről ez a kiegészítő ajánlás szól, kellő időben, jó alakban rendelkezésre állt, a bizottságok meg is tárgyalták, és miután a bizottságok úgy döntöttek, hogy ez nem érinti a '95. évi költségvetés fő fejezeteit, a I. számú ajánlási szakaszban nem tettek rá ajánlást, mondván, hogy ez a II. szakaszba tartozik.
Kérem, a Házszabály 120. §-ának (6) bekezdése kimondja, hogy az I. szakasz a központi költségvetés bevételeinek és kiadásainak fejezetenkénti összegét és főösszegét, továbbá a költségvetési hiány, illetve többlet mértékét érinti. Az ezeket nem érintő módosító javaslatokat az ajánlás II. részében kell megjeleníteni. Indirekt módon bizonyítható, hogy ha netán a II-esben ezt nem szavaznák meg, akkor valóban érinthetné a '95-öst, mert áthúzódik '95-re. Csakhogy itt van egy nagy baj: nevezetesen a Házszabálynak van egy 105. §-a, amelyiknek az (1) bekezdése világossá teszi, hogy az I. szakasz részletes vitája a törvényjavaslat módosításokkal érintett rendelkezéseinek és a bizottság ajánlásainak a megvitatásából áll. Mivel a bizottság ajánlásaiban ez eddig nem szerepelt, a részletes vitában nem szerepelt, nem lehet ma az asztalára tenni a Háznak egy olyan javaslat megszavazását, amelyet egy trükkel kizártak a részletes vitából, mert nem lehetett megvitatni, mert nem volt benn az ajánlásban. Ezért nagyon kérem, hogy vegyük le ennek szavazását a napirendről. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit