GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök asszony. Úgy is szeretnék hozzászólni, mint a költségvetési bizottság alelnöke a távol lévő elnök úr helyett.
Szeretném tájékoztatni a Házat arról, hogy a költségvetési bizottság megtárgyalta a módosító indítványt, és mint kijelölt bizottság, ő maga volt az, amelyik úgy döntött az e heti ülésén, hogy felülvizsgálja korábbi álláspontját, miszerint nem a 12-ei szavazás tárgyát képezné, hanem belátva azt, amit egyébként Szabó Iván frakcióvezető úr is belát, tud, hogy érinti a költségvetés főösszegeit, indokolt a mostani szavazás.
Szeretném azt jelezni, hogy a költségvetési bizottság mint kijelölt bizottság, számtalan esetben, az elmúlt években még több alkalommal tárgyalt az utolsó pillanatban olyan módosító indítványokat, amiket nem volt alkalma a részletes vitában a Háznak megtárgyalnia, hiszen kijelölt bizottságként mindig a részletes vita lezárását követően van alkalma a kapcsolódó módosító indítványokat még megfogalmazni, új indítványokat tenni.
(12.40)
Ezek - a dolog természetéből adódóan - mindig ki vannak rekesztve abból a lehetőségből, hogy a plenáris ülés részletes vita keretében újra megtárgyalhassa. A kijelölt bizottságok indítványaival kapcsolatban ez mindig így van, és azt gondolom, ha elfogadjuk azt, hogy tartalmi értelemben egyetértünk, ezt a formai részét is el kell tudni fogadni. Bizottsági módosító indítvánnyal kapcsolatban ez a dolog természetes rendje. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit