ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a fogságfenyítés bírósági felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést T/154-es számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/154/13-as, valamint T/154/15-ös számon kapták kézhez képviselőtársaim. A miniszteri zárszót az imént hallhatták, dr. Csiha Judit államtitkár asszony mondta el.
Tisztelt Országgyűlés! Először azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az előterjesztő támogat. A T/154/13-as számú ajánlás 4. és 6. pontjait, továbbá a T/154/15-ös számú kiegészítő ajánlás 1. pontjában lévő módosító javaslatot teszem fel szavazásra. Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a kiegészítő ajánlás 2. és 3. pontjaiban bizottsági állásfoglalás, illetőleg az előterjesztő képviselőjének véleménye szerepel, így ezekről a pontokról nem szavazunk. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 5. és 7. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 216 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta. (Bretter Zoltán: Nem működik a gépem!) Jelzés érkezett, Bretter Zoltán gépét kérjük bekapcsolni!
Kérem képviselőtársaimat, most jelezzék, kinek kell még a gépét bekapcsolni! (Nincs jelentkező.) Köszönöm szépen, több jelzés nem érkezett.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 1., 3. és 10. pontjaiban lévő javaslatok nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását, ezért ezekről nem határozunk.
Most azokról a módosító javaslatokról szavazunk, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 2. pontjában Sepsey Tamás a törvényjavaslat 1. § (3) bekezdésének módosítását javasolja. Eszerint a katonák jogállásáról szóló törvényjavaslatot a kormány legkésőbb 1995. június 30-ig legyen köteles az Országgyűlés elé terjeszteni. Az emberi jogi bizottság támogatja, az alkotmányügyi és a honvédelmi bizottság nem. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 szavazattal, 172 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 8. pontban Juhász Ferenc a törvényjavaslat 7. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Lényege: a jogerős fogságfenyítés abban az esetben is legyen végrehajtható, ha a szolgálati viszony a fegyelmi eljárás megindítása óta megszűnt. A honvédelmi bizottság támogatja, az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a módosító javaslatot Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 17 szavazattal, 201 ellenszavazattal, 4 tartózkodással nem fogadta el.
(18.20)
A 9. pontban K. Csontos Miklós a 8. § módosítását javasolja. Eszerint az eljárás teljes költségét az állam viselje. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a honvédelmi és az emberi jogi nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadják-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 szavazattal, 169 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs. Ezért bejelentem, hogy a záró szavazásra várhatóan a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit