DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Kevés olyan égető problémája van a magyar gazdaság átalakulásának, amelyről a szakemberek annyira szerteágazó véleményt formálnának, mint a borsodi kohászat ügyéről.
Ez év februárjában és ez év októberében kormányhatározat foglalkozott a kérdéssel. Mindkettő az acélgyártás szerkezetváltását, szerkezetátalakítást irányozta elő. Az említett határozatok minden pontját komoly érvekkel lehet alátámasztani, de a szakemberek említett vitája miatt mindegyikkel kapcsolatban komoly aggályokat is meg lehet fogalmazni.
Én egy aktuális aggályt fogalmazok meg. Kérdésem a szerkezetváltozással kapcsolatos foglalkoztatáspolitikai gondokra vonatkozik. Lát-e a miniszter úr lehetőséget arra, hogy a szerkezetátalakítás során megszűnő 2,5 ezer - járulékos hatásaival akár 3-4 ezer - munkahely úgy szűnjék meg, hogy helyettük új, immár biztos munkahelyek keletkezzenek a térségben?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit