GELLÉRT KIS GÁBOR

Full text search

GELLÉRT KIS GÁBOR
GELLÉRT KIS GÁBOR (MSZP): (Keresi a mikrofonját.) Elnézést, de nem készültem fel. Azt hittem, előbb még István József kap lehetőséget a válaszadásra. Köszönöm a szót.
Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nagyon röviden csak annyit, hogy a hatalmi ágak megoszlása lehetetlenné is teszi, hogy az a fajta kettős játék, amelyre István József képviselőtársam utal, bármiféle valóságalapot kapjon. Az önkormányzatokat ez a kormányzat, ha akarná sem tudná befolyásolni. Egyébként nem is akarja befolyásolni. Ennélfogva akár a hódmezővásárhelyi, akár a hajdúnánási példa, úgy gondolom, helyi vizsgálatot igényelne, és csak azután volna érdemes itt szót ejteni róla, ha ezeket a tapasztalatokat mindkét oldalról vagy minden lehetséges oldalról begyűjtöttük, és ennek tudatában mondanánk véleményt.
Nekem ellenkező információim vannak a hajdúnánási ügyben, mint amiket István József itt elmondott. Közös munkánkban, az emberi jogi, kisebbségi és vallás-ügyi bizottságban erről nyugodtan szót ejthettünk volna. Eddig nem mondta, s nem látom okát annak, hogy miért itt tette szóvá azt, amit mondott.
Amikor most szót kértem, nem elsősorban a szocialista párt reprezentánsaként, képviselőjeként tettem, hanem azért, mert együtt vagyunk ebben a bizottságban István Józseffel, és úgy gondolom, hogy ezek a kérdések - amelyek egyébként nagyon érzékeny pontokat érintenek a társadalom egészében, de különösen a helyi közösségekben - megérdemlik a tapintatot. Egy-egy ilyen napirend előtti felszólalás nem erre a tapintatra utal. Szeretném, ha ezeket az ügyeket olyan politikai műhelyekben próbálnánk megbeszélni, amelyek nem kavarnak országos indulatokat. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit