VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ

Full text search

VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ
VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Miniszter Asszony! Kérdésemet elsősorban egy félreérthető hír indokolja, amely a múlt héten a TV Híradóban, a rádiós hírekben és a sajtóban hangzott el a miniszter asszony egy konferencián elmondott véleménye alapján, mely szerint a negyvenes évek elején született nők nyugdíjba vonulásával kapcsolatban még egy kedvezőtlen döntés is jobb, mint a bizonytalanság további fenntartása. Ennek kapcsán a sajtóban olyan hírek jelentek meg, amelyek egyértelműen arra utaltak, hogy a miniszter asszony egyetért a nők nyugdíjkorhatárának felemelésével.
Természetesen tudom, hogy a bizonytalanság nagyon rossz tanácsadó, olyannyira rossz tanácsadó, hogy a nők a jelenlegi kiszámíthatatlan helyzetben arra törekszenek, hogy minél hamarabb, bármilyen áron nyugdíjba menjenek. Ennek következtében olyan helyzet alakult ki, hogy a nők szinte 52-53 éves korukra nyugdíjba menekülnek. Ezért kérdezem tisztelettel a miniszter asszonyt, kíván-e tenni a tárca a bizonytalanság feloldása érdekében valamit, és hogy a jelenlegi helyzetben, amikor ilyen nagyarányú a munkanélküliség, akkor szabad-e, lehet-e a nők nyugdíjkorhatárának felemeléséről beszélni. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit