FRANCZ REZSŐ

Full text search

FRANCZ REZSŐ
FRANCZ REZSŐ (MSZP): Nem akarok végsőkig kekeckedni, de szeretném józan irányba terelni a dolgot. Megiszom a bort, de nem láttak még részegen.
A demokráciához hozzátartozik az is, amikor a tag nincs korlátozva a részvételben. Ha ő úgy dönt, hogy nem megy el, az ő dolga. Azzal nem sérülnek a szabályok. Kettő: ha mégsem megy el, akkor a nagy többséget hozza hátrányos helyzetbe. De tudnám mondani: úgy a mi társasági szabályunk, mint a világ majdnem minden országában, ahol létezik részvénytársaság, hasonlóan nem követelik meg az összes tag vagy annak bizonyos hányada feltétlen részvételét a második közgyűlésen. Adott esetben a mi részvénytársasági törvényünk is megenged ugyanazon a napon tartott két részvénytársasági közgyűlést. Azért nem aggódik senki. A társasági törvény ezt lehetővé teszi.
A hatékonyságról annyit: '93 április 4-én a Vasárnapi Újságban hangzott el egy beszélgetés. A rádiónak ez a magazinja ma is létezik, szellemisége közismert. Lakatos Pál és az akkori miniszter úr szájából hangzott el, hogy két év alatt mintegy 150 milliárd forint hiányzik a mezőgazdaságban beruházásra. Ugyanakkor a költségvetési befizetése 87 milliárd forint volt. Az output áraik egy százalékkal csökkentek, az input áraik hattal emelkedtek. Ugyanakkor sikerült az állami támogatást 27 százalékkal csökkenteni.
Egyértelmű a politikai, illetve a gazdasági szándék. Ha én a kutyámnak nem adok enni és szerencsétlen éhen pusztul, megállapíthatom, hogy ne vegyenek tacskót, mert az egy életképtelen kutya. Tehát legyen vége annak, hogy egymásnak megyünk, ölnek megyünk, hogy legyen szövetkezet, vagy ne. Legyen, de azt tegyük normálissá. Ebben értsünk egyet, könyörgöm.
Köszönöm szépen. (Taps. - Közbeszólás a kisgazdapárt soraiból: Erről van szó!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit