KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő úr! Ön mint polgármester, bizonyára pontosan tudja, hogy ezek a bizonyos normatívák soha nem fedezték száz százalékban az adott intézmények működési kiadásait. A rendszer eleve úgy lett kialakítva, hogy ezek a normatívák nem fedezik teljes mértékben az előbb említett kiadásokat. Ezért az önkormányzatoknak különböző egyéb bevételi forrásaikból kell hozzájárulni ezen intézmények fenntartásához: a működési bevételekből, a személyi jövedelemadó átengedett részéből, települési üzemeltetési hozzájárulásból és így tovább, és így tovább.
1995-ben az önkormányzatok sem vonhatják ki magukat az alól az általános helyzet alól, ami a költségvetés és a gazdaság helyzetéből következik. Sehol, egyik költségvetési intézménynél vagy szervnél sem történik meg az inflációs kiadásokkal arányos támogatásnövelés. Ezért az önkormányzatok sem tehetnek mást 1995-ben, mint hogy egy sokkal feszesebb, átgondoltabb, ésszerűbb, takarékosabb gazdálkodással kísérlik meg fedezni a szükséges kiadásokat. És természetesen azokon a településeken, ahol ez még nem került sorra, a helyi adó kivetését is meg kell fontolniuk.
Ugyanakkor a közalkalmazottak szolgálati idejének beszámításával összefüggő bérnövekedésre hat és fél milliárd forint többletet irányoz elő a költségvetés; a köztisztviselői illetmény bevezetésére másfél milliárd forint többletet biztosít; az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülő önkormányzatok részére pedig 4,8 milliárd forint többlettámogatást ad; a személyi jövedelemadónak pedig 35 százalékát adja vissza a költségvetés az önkormányzatoknak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit