BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Még mint miniszterelnök-jelölt tette belügyminiszter úr ezt a kijelentést, és mi joggal megijedtünk akkor, hogy ő ezt komolyan gondolja, és úgy látszik, tényleg komolyan gondolta, és derültségre semmi ok. Képviselőtársaim, önöket fogják megkérdezni a választóik, hogy mi a véleményük erről a bizonyos nyilatkozatról. Itt az elmúlt négy évben azért nem volt erre szükség, mert nem alkalmazták ezt a bizonyos megállapodást. Most viszont alkalmazzák, miniszter úr, és ez tragikus! Egy régi történet jut eszembe. Egy csíkszeredai barátom édesapja mesélte: amikor a hetvenes években egy magyar kocsi megállt az ablakuk előtt, és németül megkérdezte a magyar atyafi, hogy beszél-e németül. Erre azt mondta az öreg, hogy ha azt kérdezte volna, hogy beszélek-e románul, azt kellene mondanom, hogy nem. Erre az atyafi megijedt, beugrott a kocsijába és elhajtott. Remélem, nem ön volt. (Felzúdulás a bal oldalon.) Köszönöm. Nem fogadom el a válaszát.
S azt javaslom képviselőtársaimnak... (Folyamatos zaj a bal oldalon.)... - majd el fogom mondani esetleg, és le is írhatom -.., azt javaslom képviselőtársaimnak, ne fogadják el a választ, mert önöknek választ kell adni erre a válaszra odahaza. Köszönöm. (Zaj a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit