DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Igen Tisztelt Elnöknő! Nagyon köszönöm a figyelmeztetést az egy percre, csak arra kérem, hogy másokkal is ilyen szigorú legyen, mert az egész délelőtt, délután nagyon túlbeszéltük magunkat, és köszönöm, hogy ennél a fontos problémánál erre az egy percre engem figyelmeztetett.
Ami a választ illeti, feltételesen fogadom el, ugyanis... (Derültség, zaj a bal oldalon.) Szabadna befejeznem?
Kérem szépen, amit az államtitkár úr mondott, azon 1948. december 10-én az Emberi Jogok Egyetemes Kiáltványa már túlhaladt. Azt lényegében ateisták, kozmopoliták, európaiak, ázsiaiak fogalmazták, és az első szakasza úgy szól, hogy mindenkinek az emberek iránti testvériség szellemében kell eljárnia - ez már a kereszténységnek a hírnöke.
Én nem azt mondom, hogy a mi álláspontunkat világnézetileg fogadják el, csak azt, hogy ezt megközelítsék. Az államtitkár úr válaszának második részében erre utalt, az első részében csak a jogok ismeretére. Az én hangsúlyom azon van, hogy a jogok védelmére is kell tanítani, mert az elmúlt több mint fél évszázadban hazánkban olyan kegyetlenségek voltak, amelyeket emberek követtek el emberek ellen. Alig volt fiatal ügyvéd, aki több háborús bűnöst védett, mint én, s Kanadában is szakértői tanú voltam, de egyetlenegy hívőt nem találtam a vádlottak között, mert annak van egy magasabb kapcsolása arra, hogy igenis, nemcsak nekem van jogom, az embertársaimat tisztelni, szeretni és védeni kell. S ezért igénylem és kérem - és azért fogadom el feltétellel -, hogy ezek ebben a szellemben benne legyenek a nemzeti alaptantervben. Akkor ellenőrizni fogjuk, s a végleges választ elfogadom, de ideiglenesen ma a választ ezzel a feltétellel elfogadom. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit