DR. TAKÁCS PÉTER

Full text search

DR. TAKÁCS PÉTER
DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Horn Gyula miniszterelnök úr két politikai nagygyűlésen is megismételte, hogy a kormány vagyonadót szándékozik bevezetni. Érthető módon a társadalmat foglalkoztatja ez a kérdés, és felkapta a témát a sajtó is.
(14.40)
Egyes sajtófórumok az ingatlan megadóztatásáról cikkeztek, más sajtófórumokon a teljes vagyonadó bevezetéséről esett szó. Miniszter úr egyik nyilatkozatában azt mondotta, hogy elhamarkodott, korai még a vagyonadó bevezetéséről szólni, de nem tagadta, hogy a Pénzügyminisztériumban - bár embrionális állapotban - szerepel a vagyonadó témája a kidolgozandó javaslatok között. A nehézséget az okozza - szó szerint idézem Békesi miniszter úr szavait -, hogy "Egyelőre nincs olyan nyilvántartási rendszer, ami láthatóvá tenné a passzív vagyonokat, a látra szóló betéteket, a névtelenül birtokolt értékpapírokat - gondolom az aranytárgyakat, ékszergyűjteményeket, műgyűjteményeket, és más passzív vagyonokat."
Kérdezem tehát, valóban szándékában áll-e a kormánynak a vagyonadó bevezetése?
Teljes körű vagy szelektív lesz a vagyonadó?
Milyen módszerekkel és eszközökkel szándékozik miniszter úr láthatóvá tenni a passzív vagyonokat?
Mikorra tervezi miniszter úr a törvényjavaslat beterjesztését?
Milyen mértékű vagyonadóra számíthat a társadalom, és hogyan érinti a ma még mintegy 70 százalékos állami vagyont a bevezetendő vagyonadó, ha lesz ilyen? Avagy az egész kérdéskör csak politikai célokat szolgál, és az önkormányzati választásokra szeretne baloldali szavazatokat begyűjteni a társadalomtól?
Várom miniszter úr válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit