DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Először is nagyon köszönöm az előző szavazatukat és meg kell mondanom, hogy mint ellenzékben lévő képviselő, meg vagyok hatva. Megköszönöm az Önök bölcsességét és úgy igyekszem revanzsálni, hogy ezt az indítványomat rendkívül röviden fogom indokolni. (Derültség, taps a bal oldalon.)
Tisztelt Ház! Tudjuk azt, hogy a magyar dolgozók mindent megtesznek azért, hogy az életszínvonaluk javuljon. Egyelőre viszont - sajnos - igen nehéz vállalati gazdasági helyzettel áll szemben úgy a vállalati, mint a közszolgálati alkalmazotti réteg. Ezt saját bőrünkön is érezzük. Ebben az esetben viszont fokozott felelősséggel kell hogy viseltessen az, aki a munkaügyi, gazdasági eszközök fölött rendelkezik. Tehát az ilyen személy, a munkahelyi főnök feltétlenül fokozott gondossággal kell hogy eljárjon akkor, amikor olyan személyeket alkalmaz vagy bocsát el, akik részére ő biztositott hosszú távú munkaszerződést. Ilyen esetekben gyakorlatilag ugyanabból a béralapból kell folyósítania a végkielégítést, amelyikből tulajdonképpen a béremelésre fordíthatna.
Tisztelt Parlament! Az indítványom lényege egész röviden az, hogy a megfelelően alakított bizottság az illetékes minisztériumok kiküldöttjeivel azt vizsgálja meg, hogy a munkahelyi főnök vagy a dolgozóval kötött szerződés létesítésekor vagy annak az egyoldalú felbontásakor úgy járt-e el, mint ahogy az egy valódi munkáltatótól elvárható. Azt hiszem, ez az indítványom találkozik minden olyan józan ítélőképességű személy egyetértésével, aki átérzi azt a nehéz helyzetet, ahogy ma a kisember a fizetését be kell hogy ossza. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)
(15.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit