IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Mint az újsághírek is jelzik, a koncessziós társaságok, köztük a Matáv is, kivárnak. Várják, hogy a belépési díjról szóló rendelet hatályba lépjen és a koncessziósok 37 500 forint plusz áfa belépési díjat szedhessenek az egyéni előfizetőktől. Jelenleg a nem önerős területen ez a díj 12 000 forint egy darab fővonal esetén. Míg a közületi előfizetők azonos helyszíneken történő bekötése folyamatosan megtörténik, addig a koncessziósok hamisan azt nyilatkozzák az egyéni előfizetőknek, hogy nem képesek 60 napon belül kielégíteni igényüket.
Az állam kötelességei közé tartozik a monopóliumok szabályozása. Kérdezem tisztelt miniszter urat, hogy adott-e az állampolgárok számára az ilyen monopollehe-tőségekkel való visszaélés ellen a megfelelő jogi eszköz. Ha igen, kérem, ismertesse azt.
A kérdésem második fele, hogy szükséges-e, hogy több ezer jogi eljárás induljon, vagy a minisztériumnak van eszköze a koncessziósok befolyásolására. Köszönöm szépen.
Kérem miniszter úr válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit