KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Értelmezésünk szerint a kormánynak, mielőtt a privatizációs törvénycsomagot, illetőleg ezeket a törvénymódosításokat a parlament elé terjesztette, be kellett volna terjesztenie a Ház elé azt a privatizációs elképzeléscsomagot, ami az energetikai privatizációról szól. Megítélésünk szerint erre a kormánynak önmaga által állított törvényi kötelezettsége van, ennek nem tett eleget, ezért ezeket a résztörvényeket nem tudjuk támogatni.
Nem tudjuk támogatni azért sem, mert ezek a módosítások megítélésünk szerint legfeljebb szükséges módosítások, hiszen még számos olyan törvényhely van, amit az energetikai privatizáció végrehajtásához módosítani kellene. Tehát nem tudjuk, mi az a pontos szándék, ami emögött meghúzódik, éppen ezért, míg nem látjuk a kormány privatizációs stratégiáját - és azt a parlament nem látja és nem tárgyalja meg -, addig ezeket a résztörvény-módosításokat támogatni megítélésünk szerint nem lehet.
Egyébként szeretném, ha a kormány valamilyen módon levonná a közelmúlt fejleményeinek tanulságát, és ha nem is mindig, de nagyritkán, néha figyelembe venné vagy megfontolná az ellenzék javaslatait. Akkor talán elkerülhetőek lennének azok az esetek, amikor más fórumok egész egyszerűen visszadobják a kormány által áterőltetett törvényjavaslatot, mert ezekre a veszélyekre, úgy érzem, az ellenzék az erejéhez mérten felhívta a figyelmet.
Nem itt kívánom a többi, energetikai privatizációhoz kapcsolódó törvénymódosítást indokolni, ezért ez az általam elmondott indoklás vonatkozik az állami tulajdonban lévő vállalkozói vagyon értékesítéséről szóló törvény zárószavazására, de nem vonatkozik a helyi önkormányzatokra, ahol még egyszer szeretnénk majd szólni. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit