DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Én a magam részéről egy korábbi fogadalmamat most utoljára megszegem, és reagálok arra, amit Bauer Tamás, a Fidesz közismerten mély elkötelezettségű híve itt újra elmondott.
(12.50)
Én azt hiszem, hogy az szinte törvényszerű, és azt hiszem, a Házszabályba foglalható, hogyha a Fidesz bármit csinál, akkor fog egy körmöst kapni Bauer úrtól. Ezt most is megkaptuk. Az is baj, hogyha nem jövünk el a parlamentbe a vitára, az is baj, hogyha eljövünk a vitára.
Én azt hiszem, hogy tényleg a távollévő MDNP nevében tisztelettel arra szeretném kérni Bauer Tamást, hogy lehetőleg most már az elkövetkezendő időszakban egy kicsivel kevésbé hozza hírbe őket azzal, hogy az ő magatartásukat próbálja valamifajta ellenzéki magatartási mintaként beállítani.
Én egy dolgot szeretnék mondani. Tisztelettel vállalom azt a munkát, hogy a lehető legrövidebb időn belül össze fogom állítani Bauer Tamás összes műveinek azon részét, amiben a jelen pillanatban hatályos privatizációs törvénnyel kapcsolatban hosszan, nem kevésbé indulatosan és nem kevésbé személyeskedő stílusban fejtegette, hogy mennyire megalapozatlanok azok az ellenzéki észrevételek, amelyek a privatizációs törvény, az eredeti privatizációs törvényvitában elhangoztak, és igenis egy átlátható, ellenőrizhető, az előző bűnös kormányhoz képest sokkal kevésbé botrányveszélyes privatizációs eljárásnak a lehetőségét teremti meg az akkor, végül is 1995 elején elfogadott privatizációs törvény.
Az azóta eltelt időszak – különösen a jelen pillanatban is parlamenti vizsgálóbizottsággal vizsgált Tocsik-ügy – nem ezt bizonyítja. Nem ezt bizonyítja sem a Szabad Demokraták Szövetsége részéről, nem ezt bizonyítja az MSZP működése részéről. Azt bizonyítja, hogy a jelen pillanatban hatályban lévő törvény bizony nagyon komoly korrupciógyanús magatartásokra adott lehetőséget. Hát hogy mondjam, korábbi nyilatkozatai alapján nekem Bauer Tamás nagyesküje, hogy most végre megtörténnek azok a változtatások, és pontosan őáltala, amelyek tisztává és átláthatóvá teszik a privatizációt, nem elegendő. Sajnos, még egyszer mondom, szomorúan – tudom, befejezem –, szomorúan veszem tudomásul, hogy megint nehezen tudott az indulatain uralkodni Bauer Tamás. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit