DÖGEI IMRE

Full text search

DÖGEI IMRE
DÖGEI IMRE (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Hallgatva az előbb a miniszter asszony fejtegetéseit, említette a Kisgazdapárt véleményét a privatizáció kapcsán, említette azt is, hogy az elmúlt ciklusban a Kisgazdapárt hozzájárult ehhez a privatizációs előkészülethez, úgymond.
Ha mindig azt emlegetjük, hogy hogyan volt, akkor azt is tudni kell, hogy a Független Kisgazdapárt a reprivatizáció mellett tört lándzsát, és amellett van most is, amellett kardoskodik. Mi teszi ezt ilyen sarkalatossá, hogy még mindig ilyen, úgymond mereven ragaszkodunk ahhoz – igaz, hogy ezt már lehetetlen e pillanatban véghezvinni –, azonban az elmúlt privatizációk során egy csomó olyan üzem, vállalat, egyebek, mindenek összességében olyan olcsó áron keltek el, hogy lényegesen áron alul.
Na most, itt lát a Kisgazdapárt olyan korrupciós dolgokat, amely nem nyugtatja meg egyáltalán sem a kisgazda tagokat, de a magyar lakosságot sem. Önkéntelenül felvetődik az a kérdés, hogy akkor, amikor a kormánykoalíció a választásra készülve egy szakembergárdát festett fel nekünk a palettán, akkor joggal elvárjuk azt, vagy elvárja a magyar lakosság azt, hogy igenis, akkor a szakemberekhez méltóan intézzék ezeket a privatizációs ügyeket.
Vannak olyan dolgok – és ennek a része az, ön emlékszik arra –, hogy amikor felvetettem, hogy a privatizációk bizonyos anyagi haszonnal járnak egyes szervezeteknek, egységeknek, hogy térségek viszont elmaradnak ebben. Ide tartozik pontosan az a kunmadarasi reptér, amely nem olyan kapós, mint ami egy más, könnyebb hasznú beszerzés és nagyobb haszonnal járó privatizáció.
Úgyhogy én azt visszautasítom, hogy a Kisgazdapárt emellett, a privatizációs módszer ellen döntött, mert hisz nálunk akkor megtörtént az a tisztulási folyamat, amely azóta már stabil lett a Kisgazdapárton belül is. (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ezeket a jelenlegi privatizációs módszereket nem tudjuk elfogadni, és erre mind – ezután is, eddig is – és ezután is harcolni fogunk, hogy amit még lehet, mentsük meg, úgy állami tulajdonba vagy esetleg magántulajdonba kerülve. (Az elnök pohara ismételt megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) De mindenképpen nem áron alul, hanem a maga rendes (Az elnök pohara ismételt megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) értékének megfelelően.
Ennyit akartam ehhez kapcsolni, mert sérti a magyar társadalom egyes részeit, amely (Az elnök pohara ismételt megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) mindig azt teszi fel, hogy már megint eladták, már megint elment kótyavetyélésre... (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.) Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit