IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Még Raskó képviselő úr felszólalása alatt nyomtam meg a gombot, így kénytelen vagyok egy kicsit messzebbre visszacsatolni. Raskó képviselőtársunk a felszólalása végén elsősorban arra utalt, hogy mi hiányzik ebből a törvényből. Nagyon sok mindent fel tudnánk sorolni, én egy dolgot szeretnék kiemelni ebben a kérdéskörben. Tehát a megmaradó vagyon, illetve az állam szerepe ebben a kérdésben – és itt talán Deutsch képviselőtársamhoz is tudok csatlakozni – hogy a technikai és a politikai feladat ezekben a kérdésekben hogyan kapcsolódik össze.
Nagyon sajnálatos módon a privatizáció eddigi története során felszámolás és végelszámolás alatt lévő vállalatokat kizárólag technikai kérdésként próbálták kezelni. Sajnos az előző kormány és a mostani sem vette azt a fáradságot, hogy egy ilyen átmeneti korban ezt annak megfelelően kezelje, ezeket a cégeket, és a felszámolás és végelszámolás alatt lévő vállalatok gyakorlatilag látszólag kivonultak a politika mezejéről. Ennek ellenére, mint ahogy Deutsch Tamás képviselőtársam is kiemelte, az új tulajdonosi struktúra létrehozásában ugyanolyan döntő szerepet töltöttek be, mint az úgynevezett hivatalosan privatizált cégek. Ez mind a mai napig nincs megoldva. Erre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ezzel, a vagyongazdálkodásnak értelemszerűen meglévő hiányosságain túl ezt a kérdést is, ha már nem is olyan nagy szereppel, de mégis rendezni kellene. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit