KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Még annyi sem lesz. Tisztelt Toller Képviselőtársam! Ha ez a vagyonjuttatás normatív alapon történne, ahogy az ön által hivatkozott esetekben normatív alapon igyekezett a parlament ezeket szabályozni az önkormányzati törvény kapcsán, akkor persze nem ez lenne a kritikánk erről a javaslatról.
De hát itt hol, miért normatív az, hogy a kormány döntése alapján kell ezeket megtenni? Azok a feltételek, amelyek az önkormányzati törvényben le voltak írva, azok egy világos, normatív és általános kritériumú vagyonjuttatást fogalmaztak meg. Ez messze nem az.
Lehet, hogy önöknek a kormány döntése normatív és igazságos, de lássuk be, hogy ez, mondjuk, ellenzéki oldalról egy kicsit másképpen néz ki, és hogyha a tényeket megnézzük, akkor mondhatjuk azt, hogy a kormány nem letéteményese az igazságnak és a normativitásnak. A kormány operatív irányításra alkalmas, nem tud ilyeneket csinálni. Nem is kell neki ezeket a feladatokat adni, hogyha a szándék komoly lenne, akkor normatív szabályokat fogalmaztunk volna meg erre.
Egyébként pedig ön jól mondta, hogy az önkormányzatok vagyonjuttatása kapcsán a dolog arra megy ki, vagy a játék arra megy, hogy az önkormányzatokat megrövidítsék, és megpróbálják ezeket a normatív előírásokat a vagyonjuttatás kapcsán minél később kitolni. Ezt annál is jobban láthatjuk, hiszen látjuk például, hogy mi történik a szolgáltató vállalatok részvényeinek a kiadásával, az önök kormánya, az önök által támogatott kormány már egy éve nem hajlandó kiadni ezeket a részvényeket, megakadályozta az önkormányzatokat abban, hogy részt vegyenek a privatizációban, éljenek a tulajdonosi jogaikkal, és nem voltak hajlandók végrehajtani azt a törvényt, amit egyébként önök is fogadtak el, az önök támogatásával a kormányukat kötelezték volna erre.
Na most, ilyen előtörténet után én nem bízom abban a kormányzati normativitásban, ami érvényes döntéseket az önkormányzatok javára nem tud végrehajtani, azokat a törvényeket, amelyeket a saját frakciója fogadott el a parlamentben, és önök pedig tehetetlenül álltak, és azt mondták, hogy hát igen, nagyon bonyolult az ügy és éppen ezért nem tudjuk az önkormányzatoknak a vagyont odaadni. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit