DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A korábbi nagy összegekhez képest egy kicsiny, de nagyon sokakat bosszantó és nagyon sok ember számára felháborító kérdésről szeretnék szólni: a társadalombiztosítás által támogatott útiköltség-utalványok rendjének megváltozásáról.
Január 31-e utántól változtatták meg a társadalombiztosítás útiköltség-támogatási rendjét. Míg korábban egy útiköltség-utalványon négy utazás volt elszámolható, ezt egyszerre beküldhették a biztosítónak, a biztosító egyszerre számfejthette, addig most úgy változott meg a rend, hogy egy ilyen utalványt harminc napig használhatnak föl az emberek. Ennek az a következménye, hogy ha valaki - főként vidéken izgalmas ez a kérdés, hiszen itt jelentkezik az útiköltség-térítés igénye - vidéken havonta egyszer kontrollvizsgálatra jár egy 30-40-50 kilométerre lévő város szakrendelőjébe, minden alkalommal - külön-külön el kell mennie a háziorvoshoz, minden alkalommal - külön-külön - postára kell adna vagy be kell vinnie az utalványt, és a biztosító minden alkalommal külön-külön számfejtheti ezt az összeget annak minden többletköltségével együtt.
Tisztelt Miniszter Úr! Teljesen érthetetlen, hogy miért volt szükség erre a változtatásra. Milyen ésszerű magyarázata van annak, hogy olyan változtatást tegyenek, ami nemhogy megtakarítást nem eredményez, hanem kiadásnövekedést okoz, nem beszélve arról, hogy a betegeknek egyenként, hónapról hónapra külön mérgelődést, bosszúságot és időnként elkeseredettséget okoz.
Várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit